Hoppa till innehåll

Service

YPS kan bl.a. erbjuda nedanstående tjänster och tillsammans med våra partners kan vi erbjuda heltäckande lösningar. Ring eller skicka oss ett mail så hittar vi en lösning som passar din båt.

Yach Performance Scandinavia kan optimera din båt för bättre prestanda och enklare hantering. Vi kan även hjälpa dig att förstå din båt och dess system bättre, vilket oftast kan vara en fördel då dagens båtar blir alltmer komplexa.

Rigging

RIGGAR

Läs mer…

LITIUMBATTERI

Läs mer..

Raymarine instruments

ELEKTRONIK

Läs mer..

Electrics

ELINSTALLATION

Läs mer..

Värme

KOMFORTINSTALLATIONER

Läs mer..

Winchservice

REPARATIONER

Läs mer..

Transport

TRANSPORTER

Läs mer..

Sail

OPTIMERA DIN BÅT

Läs mer..

Segling

NY ELLER BEGAGNAD

Läs mer..

Vi är riggspecialister som gärna tar hand om av- och påmastning, intrimning av din mast.

Vi erbjuder byte av stående och löpande rigg, installationer och reparationer i masten.

Mycket av detta kan vi göra med masten på plats…

Vi kan erbjuda lösningar för elektriska vinschar, moderna rullsystem, däcklayout, nya segl mm.

Har du problem med att vissa delar av navigationsutrustningen inte alltid vill spela med, inga problem, vår expert kollar gärna på detta och återkopplar med förslag till lösning. 

Man kan ofta behålla sina enheter, men att samtidigt investera i en ny modern plotter ger båẗen ett riktigt lyft. 

Har du inte ett av de bästa säkerhetssystemen för sjöfarten ombord ännu, så kan det var ett bra tillfälle att skaffa AIS (Automatic Identification System)

Är din VHF programmerad med ditt MMSI-nummer? Om inte, så bör man se till att det blir gjort. Detta är en mycket viktig säkerhetsdetalj, annars funkar inte Distress-knappen på din enhet som det är tänkt, då sjöräddningscentralen inte kan identifiera dig och enheter skickas därför inte ut för att hjälpa dig vid en nödsituation!

Vi på YPS arbetar med de flesta varumärkena och hjälper gärna till med att få dina system ombord att fungera bättre!

Vi på YPS tycker såklart att elen ombord alltid ska fungera, klanderfritt och säkert! 

Behöver du hjälp med att få ordning på elen ombord så fixar vi det åt dig. Allt från att gå igenom ditt elsystem och reda ut den vanligt förekommande ”kabelsalladen” med tillhörande korrekta avsäkringar, till att göra båten mer självförsörjande med hjälp av solpaneler och varför inte en uppgradering till Litiumbatterier.

Vatten- och luftburna värmesystem, varmvattenberedare, kylskåp mm.

Bogpropeller, ankarspel, värmesystem, roder, styrsystem, navigation mm.

Ta hem båten från utlandet. Vi har erfarenhet från internationella marinor samt goda kontakter vad gäller lastbilstransporter.

YPS smarta energilösningar för dig!

Vi kan erbjuda dig en rad olika lösningar för att förbättra tillgången till energi ombord, allt för att göra ditt båtliv enklare och mer bekvämt.

Användandet av smarta litiumbatterier samt smarta laddnings- och övervakningskomponenter från ledande tillverkare, gör att vi på YPS kan optimera tillgången till energi åt dig. Självklart så ges du möjlighet att övervaka ditt nya energisystem med både Bluetooth och/eller Wifi.

Till skillnad från konventionella batterier, där man enbart kan använda ca 50% av kapaciteten, så kan en energilösning med litiumbatterier ge dig tillgång till nästan hela batteriets kapacitet. Detta utan att man förkortar livslängden på batteriet, som är ett vanligt problem annars. 

Har du t. ex. 200Ah att tillgå med vanliga batterier så kan du använda 100Ah innan det måste laddas. Ett litiumbatteri med samma kapacitet ger dig nästan dubbelt så mycket energi att använda innan det måste laddas. Dessutom är laddtiden för ett litiumbatteri betydligt kortare. Vikt och storlek är mindre, vilket gör att det oftast inte är några problem att installera i befintligt utrymme ombord. YPS säkerställer att hela installationen är fackmannamässigt utförd och du får självfallet en genomgång samt support av systemet så du snabbt kan komma igång.

Vi arbetar endast med välrenommerade produkter från ledande tillverkare för att säkerställa funktion och livslängd.

Vi på YPS ger dig gärna en skiss på just din båt med kostnadsförslag/offert som du kan ta ställning till!

YPS kan också installera smarta energilösningar  i husbilar!

Vi har mycket stor erfarenhet av att slutmontera fabriksnya båtar, både monohulls och katamaraner. Kan arrangeras både ute i Europa och här hemma. Vi kan även agera konsult om du känner dig osäker vid båtköp.

sv_SESwedish